25.8.15

Vinkit Samoksen saarelle

- Nosta tarpeeksi rahaa ja ehkä vähän ylikin, sillä kaikki kortit eivät toimi automaateissa, eikä saaren (pankilla ole valtuuksia nostaa rahaa tililtäsi) .. 

Toisiaan meillä tuli tilanne, joka ei naurattanut sillä hetkellä sitten yhtään .. Haluttiin nostaa hieman rahaa Turkkiin menoa ja loppulomaa varten .. kas kummaa .. automaatit eivät huolineet korttia .. Käytiin paikan pankissa 2 kertaa, ekalla kerralla vaan sanottiin, että mene automaatille ja yritimme selittää ettei se huoli korttia .. mikään 10:stä :D silti piti vaan kuulemma yrittää .. tokalla kerralla siellä oli uusi mies, joka puhui englantia paremmin ja selitti, ettei ole valtuuksia nostaa rahaa ... no viimenään jostain nurkasta piilosta löytyi ainut automaatti, joka toimi .. ! 
- Saat parempaa palvelua opettelemalla muutaman sanan Kreikaksi.

Kyllä, paikalliset ilostuvat kuullessaan, vaikka vaan huomenta omalla kielellä, osa heistä osasi myös suomea muutaman sanan, mikä oli ihan hauskaa kuultavaa :D Saat myös enemmän irti paikasta höpöttelemällä paikallisille, kulttuuri, tavat yms. Moni kauhisteli kuinka kylmää Suomessa on :D
Hyvää huomenta - Kalimera
Hyvää iltaa - Kalispera
Terve - Jassu
Näkemiin - Adio
Kyllä - Ne
Ei - Ohi
Kiitos - Efharisto
- Skootterin vuokra oli Nicos Rentals vuokraamossa ( 20e / vrk ) ja auto ( 50e / vrk ) riippuen hieman välineiden tehosta ja koosta. Kyseisen paikan palvelu oli erinomaista! :-)

Liikenne oli leppoista ja maalaisjärjellä toimivaa. Mielestäni ei mitään sekopäistä.

- Baila Baila - http://www.d6club.gr/ ja biitsibailut 
- Laivamatkat kannattaa hoitaa itse kysymällä paikalliselta järjestäjältä. Finnmatkojen hintaan verrattuna mm matka sinne Turkkiin, Kusadasiin olisi ollut yli puolet kalliimpi sen kautta otettuna. Itse ostettuna hinta oli ( 40e/henkilö ).  

- Kaupoissa hinnat eroavat toisistaan. Sama tuote naapurissa voi olla hieman kalliimpi .. Suomen hintoihin verrattuna paikassa oli edullisempaa. 

- Apteekissa särkylääkkeetkin saa tiskin takaa, joten kysy myyjältä mitä tarvitset. Lääkkeet ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. 
- Saarella pääsee myös kiipeilemään, varjoliitelemään, ajelemaan vesiskootterilla ja kaikennäköistä muuta toimintaa jos sitä haluaa. Sukellustakin löytyy. En osaa sanoa hintoja, kun ei itse tehty mitään extriimimpää.

- Instagram : @visitsamos

Saaren fiilis on kotoisa, mukava ja lämmin. Sanoisin, että meille 10 päivää olisi riittänyt Samoksella .. Talvella taas johonkin lämpöön ! :P Fiilistelen kylläkin jo syksyä, vaikkakin nää helteet vasta ilmestyi .. Tuleekohan syksy sitten hurjalla rytinällä ? IHH niin kivaa nähdä, kun luonto muuttaa värejään ja sateen tuoksu valtaa ilman <3 , mutta nautitaan nyt vielä tästä lämmöstä mitä on !

Nani Karoliina - Be yourself
Facebook
Instagram

24.8.15

Nice little island

Kalispera ! Tässä on nyt mukana puhelimella, sekä kameralla otettuja kuvia :) Lähdettiin siis tiistaina 4.8.15 klo 2:00 yöllä ajamaan Haminan kautta hakemaan unohtunut passi .. ( kuinka kiva homma oli .. ) ja sieltä klo 5:05 kohti lentokenttää ..
 Lento lähti 9:15 ja kesti 3-4h . Meillä oli matkajokeri, eli ei tiedetty mihin hotlaan joudutaan. Päädyttiin Labitoon Pythagoran ytimeen. Hotelli oli myös ihan kivirannan vieressä. Aamiainen oli ilmainen .. ( mun mielestä me ei nimittäin otettu aamupalaa matkaa varatessa ) .
Viihdyttiin paljon Pythagorian hiekkakivirannalla, jonne oli pieni kävelymatka pääkadulta. Rannan vieressä oleva Pegasus baarirafla oli kiva paikka, jossa henkilökunta otti iloisesti vastaan ja paikan kreikkalainen salaatti oli yksi parhaimmista, jota reisussa söin.
Vuokrattiin tokana päivänä skootteri ja kruisailtiin saari ympäri ( 100km ) . Käytiin nähtävyyksissä hieman mm patikoitiin saaren yhdelle vesiputoukselle, jossa oli myös luola ( Waterfall and caves ) . Putous oli kuiva .. mutta paikkaan patikointi oli maisemineen ihan hiano.
Vuokrattiin myös auto päiväksi puolessa välin reissua ja lähdettiin aamulla ajoissa ajamaan toisille vesiputouksille ( Potami Waterfall ) .. Paikka oli yksi reissun kohokohtia  ja tänne suosittelen menemään jos Samokselle satut. Paikkaan patikoitiin polkua pitkin ja pieniä puusiltoja. Ensinmäiseen putoukseen käveltiin kristallinkirkkaassa vedessä, joka oli aika vilpoista, tietty.. Paikasta meni jyrkät rappuset ylös, jossa päällä oli ravintola. Siitä pääsi jatkamaan vielä eteenpäin vesiputouksien alkuun ja vähän kiipeilemäänkin ..
Samana päivänä paikkoja kierrellessä käytiin myös pienessä kylässä ( Lovely little village ) Voi, miten lämmin ja iloinen vastaanotto sieltä tuli. Päästiin maistelemaan vähän paikallisia viinejä ja hedelmiä.
Samoksen saarelta pääsee helposti laivamatkoilla muihin lähisaariin ja Turkin puolelle Kusadasiin. Kävimme Kusadasissa päivämatkalla, kaupoilla ja syömässä tuoretta kalaa. Hulluteltiin myös sen verran, että käytiin ottamassa pienet matkamuistot .. Red Dragon tattoo & piercing paikassa. Tyypit siellä oli ihan huikeita ja nähdään heidät uudestaan, kun tehdään matka Turkkiin ! ( Instagram @gulcntzzz )
Meidän reissun aikana sattui myös olemaan saaren Turkista vapautumis juhlapäivä. Täytyy nyt kyllä sanoa vähän noottia Finnmatkoille ilmotusviestistä, josta sai todella laimean kuvan kyseisestä juhlasta ... tyyliin "illalla poltetaan pieni vene satamassa ja sillai" .. Tuota satamassa oli aikamoiset laivat isojen souhtujen kanssa, muusiikkia, MIELETÖN ilotulitus ja aikamoiset jytinät ja palamiset. Mulla ei ollut kameraa mukana, kun oltiin menossa vain kauppaan käymään ja jäätiinkin katselemaan sitä juhlahumua ..

Matka pähkinänkuoressa ! Seuraavassa poustissa kerron vinkkejä Samokselle ja näytän lisää kuvia ;>

Nani Karoliina - Be yourself

19.8.15

Back to home

Hello there ! :) Eilen kotiuduttu Suomeen takaisin. Tuntuu hyvältä olla kotona, vaikka +37 tuntui aika mukavalta ! Arkeen paluu tuntuu myös kivalta, on ollut ikävä blogeja, kiva päästä lukemaan paremmin miten teillä on mennyt parin viikon aikana <3 Netti oli suhteellisen surkea, joten en paikan päältä alkanut tekemään postauksia ja puhelinkin oli aika vähällä käytöllä reissun ajan. Nyt alkaakin muutto tsempalot tähän perään .. ja viikonloppureissuun taas perjantaina. Aloitan tänään tekemään ensinmäistä matkapostausta, jotta saan sen pian teille ulos ! :) 
Ihanaa keskiviikkoa ! :)

2.8.15

DIY / Pallet bed

palletbed
Mitäs mieltä te ootte näistä lavoista tehdyistä kalusteista ? Mä tykkään, tykkään ja tykkään ! Mun piti tehdä teille ihan kohta kerrallaan - postaus, mutta vanhan luurin mukana menivät vaihde vaihteelta kuvat. Ei tän tekemisessä sen ihmeempää ollut,  maalasin lavat valkoiseksi "vanhan näköiseksi ". Parempi lopputulos olisi ollut, jos puu olisi harmaantunut, mutta sellaisia lavoja ei ollut saatavilla, kuin muutama. Lavoja on yhteensä 6 kpl 80 x 120, joten ne tulevat "ylitse" sängyn ympäri pääpuolta lukuunottamatta. Syksyn lähestyessä ajattelin laittaa suurehkot lyhdyt vierekkäin päätyyn :) Tämmöinen löytyy nyt väliaikaisesta asunnosta, kunnes uusi oma löytyy :) Huomenna kerronkin teille pienen ylläripyllärin ! ;>

Nani Karoliina - Be yourself
Facebook
Instagram

1.8.15

Kesäisen päivän asu

outfitsummer1
LASIT / GINA TRIGOT / TOPPI / CUBUS / SHORTSIT / H&M / LAUKKU / ALEKSI 13
Niin vaihtui elokuu .. Mihin se kesä pikkuhiljaa hävisi .. Musta se ei edes koskaan oikeesti alkanut.. Ja nyt on n 4kk:tta jouluun ! For real ! :D Odotan kyllä omalla tavallani jo syksyäkin. Turha murehtia asiaa, jolle ei mitään mahda. Tämä kesä oli tälläinen ensi vuonna ehkä toisenlainen sitten ilmoiltaan ! :) Tässä nyt vielä kerran asua vaalealla tukalla heinäkuulta. Kuvat on otettu muutama viikko sitten, ihanan hellepäivän sattuessa. Nautin auringosta ja kävin ystävän kanssa Haminassa Tervasaaressa rantsussa kahvittelemassa. Tiedättekö sen tunteen, kun näette jotain vanhaa ystävää pitkän ajan jälkeen ja silti juttu luistaa, kuin olisi eilen tavannut. Sellaisista ihmisistä kannattaa pitää kiinni. Mun elämässä on muutama sellainen ystävä, vaikka ei olisi vuoteen nähnyt välit on edelleen yhtä lämpimät, kuin ennen. Oon ehkä välillä hieman huonokin pitämään ihmisiin yhteyttä, kaiken kiireen keskellä ja omien juttujen .. joten olen onnekas saadessani moisia ihmisiä elämääni :)
Leppoisaa lauantaita ! :>

Nani Karoliina - Be yourself
Facebook
Instagram