26.11.15

Kosmetiikka arvonta

Hellou ! Nyt olis arvonnan vuoro, josta jo aikaisemmin vihjailin. Se sisältää Maybelline The Nudes paletin, Maybelline colossal volume ripsarin, NYX:in 3 butter glossia, 3 eri irtoglitter sävyä ja räpsyt.  
 Arvonta päättyy 4.12 ja siihen voi osallistua instagramissa @nanikaroliina tai heittämällä sähköpostinsa tähän postaukseen ja vaikka samalla kertoa postausideoita ensi vuodelle !  

Onnea arvontaan ! :) 

4.11.15

Media manipuloi sinua ?

Mediassa on enemmän ja vähemmän pyörinyt juttua tytöstä jonka mielen some on ns pilannut sen mennessä pakkomielteiseksi .. Kuinka hänen kuvansa on aina "täydellisiä" ja kuinka kiiltokuvamainen elämän kuva on ulkopuolelle. Kai nyt ihmiset tiedostaa sen, ettei se ole todellista, vaikkakin sitä ihannoidaan. Kyseinen neiti on kasvanut sosiaalisen median kanssa ja luonut omaa minä kuvaa siinä vaiheessa ja on nyt ehkä heräillyt siihen todellisuuteen .. Hyvä niin, mutta
jotkut kommentit asiasta on tosi hyvin kirjoitettu, osa taas eriäviä mielipiteitä, osa juuri niitä ettei nähdä, kuin se yksi puoli. "Meikki on maski jonka alle piiloudutaan, se ei ole omaa itseä vaan naamio" Mitä minä mietiskelen. .. en ole samaa mieltä. Mulle se on väline jolla voin toteuttaa omaa luovaa puoltani. Vähän niinkuin taiteilija taululle. En piiloudu sen alle, vaikkakin käytän enemmän tai vähemmän meikkiä. Tiedän kyllä millaista sekin elämä on, kun ei voi mennä edes postia hakemaan jos ei ole se "naamari" naamassa .. Se oli sitä epävarmaa nuoruutta kiusaamisen tuloksena .. mutta että "eloveena meininki aikuiset" ei nää asiaa, kuin yhdeltä kantilta meikkaamisessa " se on maski, se on niin feikkiä ja kornia. Pakenemista omasta itsestä ymsyms " Vähän sama jos menisin sanomaan heille "olette tekopyhiä eloveena mammoja". En siis ole sitä mieltä, jokainen saa meikata tai olla meikaamatta. Jokaisella saa olla myös se oma mielipide, mutta sitä voisi miettiä myös laajemmin.
Onko se meikki feikkiä .. ihan oikeeta tavaraa se kyllä on. Se mitä se tekee, on käyttäjästä kiinni. Feikkiä on se, että muokkaat kuvat täydellisiksi, sellaiseksi mikä on ihan mahdotonta oikeassa elämässä. Jo pelkällä kontrastilla ja valoisuutta lisäämällä tapahtuu jo ihmeitä, niin kuin ylemmässä kuvassa . Instagramin filttereistä puhumattakaan .. ja ei varmaan tarvi sanoa mitä se photoshop voikaan tehdä. 
Sosiaalinen media luo paineita jos niin antaa oman mielen tehdä. Se on myös yksi suurimmista manipulointi välineistä, jota kaikki ei tiedosta. Sillä voidaan luoda kuvaa mikä on hyväksi ja mikä ei, vaikka oikeasti asiat ei menekään sillä tavalla, kuin esimerkiksi lehdissä lukee "faktoina". Siitä sais tehtyä ihan oman postauksensa. Oon aiemmin kirjoittanut muutaman pienen esimerkin siitä mitä blogimaailmassa aiheuttaa juurikin sitä "täydellisyyden hakua", vaikka kaikki ole ole niin miltä näyttää .. Mietinnät voi lukea täältä. Nyt kun katson kyseisen postauksen kuvia, olisin valoittanut niitä enemmän nyt, kuin silloin. Olen ehkä kehittynyt alkuvuodesta kuvan muokkaajana, vaikka en muuta teekään useinmiten, kuin säädä valoitusta ja kontrastia. Maskeeraus kuvissa saattaa olla siihen sopiva filtteri.
Sen lisäksi jos joku tekee duunia ulkonäöllänsä, ei se ole aina turhamaista ja tyrkyttämistä. Se on työtä siinä missä muukin ja sillä voi tehdä elannon. Joillakin on myös se käsitys jos olet kaunis sinulla ei voi olla vaikeaa tai ongelmia .. Vaikkakin sen pinnan alla voi ollakin ihan toinen todellisuus.
 Sosiaallisen median voimaa voitas käyttää myös toisinpäin, herättelemällä ihmisiä todellisuuteen. Sellasia kamppanioita on onneksi ollutkin, mutta voisi olla vielä lisää ! 
Vai mitä mieltä te ootte ? Samaa vai erimieltä näistä ?