Itsetunto, millainen se sinulla on ?

Kertomukseni itseni ylittämisestä julkaisu napin painamiseen innoitti Rakel Liekin ohjelma "Rakelin kuplassa" . Siellä on paljon asioita ja aiheita, joita olen pohtinut ja saanut vastauksia. Eikä tämä ylistys ole sovittu tai mainos vaan mun rehellinen mielipide. Sen lisäksi on hienoa, että löytyy toimittaja, joka haluaa tuoda ns. "normaalien ihmisten" ( ei vain julkkisten, vaikka nekin vaan niitä normi ihmisiä on ) ongelmia ja asioita esille.

Vinkkasin kirjotukseni Rakelille, ja hän vastasi ! Olin aivan ymmälläni ja pakko myöntää purskahdin itkuun olosta, "mua oli kuultu". Mistä ihmeestä moinen tunteenpurkaus hyppäsi .. Ehkä kyseisen tekstin  aihe on hieman kipeä kuitenkin.
 Kiitos myös viesteistä teille, jotka jaoitte yksityisesti tarinanne mulle sen tekstin johdosta . On myös hienoa, että muutamat uskalsivat lähteä siihen mukaan myös somessa #rohkeaminä .
Mennäänpä kuvauspäivän edeltävään päivään .. 
kynsi katkesi ( ei se mua ennen ole haitannut, mutta miks just nyt .. naurettavaa tiedän .. se häiritsee mua, vaikka kukaan ei edes välttämättä sitä huomaa ) no entäs tukka .. edelleen vapun päähänpiston takia mukavan kirjava, eikä kaikki väri ole lähtenyt kokonaan vieläkään .. Mikä tarkoittaa sitä, että on mentävä ilman pidennyksiä ohjelmaan .. Eikä asiaa auta se, ettei miestä juuri nyt kiinnosta tai ei ole ymmärrystä mun turhautumiseen. "Mitähän muut ajattelee, kun näkeät mut sellaisena?" 

Noh, turhaiduin siihen oloon, miettien mitä muut ajattelee, joten otin vähän "hällä väliä" - asenteen ja menin nukkumaan, jätin aamuun vaatteiden valinnan ja kaiken muun mikä olisi ollut hyvä tehdä etukäteen .. 

Aamulla herään ajoissa, hyvin aikaa. Lorvailen, koska on sitä aikaa, kunnes huomaan, että ***** muutama minuutti aikaa lähtöön .. Nappaan kaapista ensinmäiset aivopieru vaatteet päälle ja laitan hiukset hätänutturalle .. Voi luoja, naamassakin on oiva pakkelikerros ressinäppyjen takia. Ei auta, kun menoksi vaan ! No mitä muuta, autossa ihana karvavauvani Bumba likaa sukkikseni, karvaa mekkoni, ja tietty karvanpoistorullasta loppuu juuri nyt se paperi .. 

Haha naureskelen Rakelille näistä asioista ja tunnelma on rento. Hän myös kertoo omia kommeluksiaan ja huomauttaa pienestä purkautumasta omassa mekossaan ..  

Jälkeenpäin ajatellen, nuokin jutut on omasta itsetunnosta kiinni. 
Hyvä tai huono itsetunto vaikuttaa kaikkeen.
Jota ei välttämättä tule ajatelleeksi .. mutta siinä on mukana, fyysinen/ ulkonäkö , emotionaalinen/omat tunteet, sosiaalinen/selviytyminen muiden ihmisten kanssa ja akateeminen/luottamus itseensä . Kokonaiskuva itsestä.
Jos yrität miellyttää muita hyväksymättä itse itseäsi, et löydä rauhaa, itsensä hyväksyminen ei ole helppoa jos täytyy rakentaa oma minä kuva uudelleen, mutta voin luvata, että se on sen arvoista. 
Mun itsetunto on nykyään ehjä, osaan arvostaa itseäni ja tiedän rajani vaikka päässäni mietinkin kaikkea hassua ja hölmöä vieläkin, niin kuin varmasti jokainen, jätän ajatukset taakseni ja astun ovesta ulos, vaikka olisikin huono naama päivä. Kukaan tuskin huomaa sitä, tai ainakaan ei jää sitä ajattelemaan koko päiväksi, niinkuin itse. 
Kaikki täällä ihmisiä vaan ollaan ..
Te ootte hyviä !

10 kommenttia:

 1. Tosi hienoa Nani että pääsit ohjelmaan ja vedit haastattelun noin upeesti! :) Toi sun tukka on tosi kiva ilman pidennyksiäkin, ja tosi kauniilta näytit taas, kuten aina :) <3

  VastaaPoista
 2. Ihana haastattelu! :) Oot joteki niin hellyyttävän tai semmosen sulosen näkönen tossa! Ja Rakel on niin ihana kans :D Mullaki on takana paljon vaikeita ja huonoja suhteita.. Oli kyllä niin outoa kun tapas tuon nykysen miehen, joka kohtelee niin hyvin mua <3 Oot vaan niin rohkea ja oikeesti jatka samaan malliin! Ja olit niin oikeessa, että positiiviset ihmiset ympärillä on se kaikkien tärkein juttu. Kyllä huomas, että kun näin törkeesti sanottuna laitto poikki välit ihmisiin jotka oli negatiivisia, niin elämänlaatu parani kyllä paljon :) Enemmän positiivisuutta ja kehuja vaan esiin <3 Joskus oon kehunut esim. kaupan kassaa kun ollut hienoja tatskoja. Ja muakin joskus kehunut ihan randomi ihmiset esim tatskat ja lävistykset on semmosii mitä ihmiset kehuu monesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ! <3 haha Rakel on ! :)) Onneksi sä oot myös päässyt eteenpäin ja jättänyt sellaisen taaksesi :) <3 Usein ne negatiiviset ihmiset jää siihen katkeruuteenki möyrimään vuosiksi, eikä osaa mennä eteenpäin .. Tommonen on just huippu juttu ! Muiden kehuminen siis ihan ohimennen :)

   Poista
 3. Anonyymi5/17/2016

  Wau Anni, tosi hyvin puhuttu haastiksessa! Täällä sua seurataan. <3 -neksu

  VastaaPoista
 4. Aivan älyttömän hyvä toi haastattelu! Sä olit niin rentona siinä ja varmasti moni ottaa sun sanoista oppia<3

  VastaaPoista
 5. Oot ihan mahtava tossa videossa ja puhut niin täyttä faktaa! :) Oot huippu mimmi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna ! :) <3 oot myös huippis !

   Poista