Vinkkejä blogisi löytämiseen

Kuvien numeromörkö kannattaa vaihtaa kyseistä aihetta kuvaavaksi nimeksi, google, kun ei osaa kuvaa itsessään tunnistaa.

Bloggerissa on myös ominaisuus postausta rakentaessa klikkaamalla kuvaa, "vaihtoehtoinen teksti", siihen voi myös kirjoittaa hakusanan, jonka toivot googlen löytävän, kun joku etsii kyseisestä aiheesta tietoa.
Oma domain. Siihen kannattaa panostaa, se on henkilökohtainen, sekä selkempi, helpommin löydettävissä kuin esimerkki-blogspot.fi.

Blogin kuvaus sosiaallisissa kanavissa, muutama sana, joka kuvaa blogiasi. Tai lyhyt kuvaus, joka tuo samantyyliset ihmiset blogiisi.

Myös linkitys ja kommentointi muiden blogeihin .. jatkuva spämmääminen on silti ärsyttävää. 

Oma logo. Pieni, mutta suuri asia. Se näkyy joka paikassa ja usein kuva jää paremmin mieleen. "Olen nähnyt tuon jossain aikaisemminkin.

Hakusanapigmentointi. Miten google löytää blogisi ? Tekstiin/kuvien nimiin voi ujutella sanoja joilla Google löytäisi blogisi hakusanalla esim: "katumuoti blogi " kuvaa omaa blogiani, eikö vain ? Googlen tulisi löytää se pieni kuvaus blogistasi. Tutustu näihin -->

Google analcytics . Kannattaa käytä hieman vilkuilemassa mitä sieltä googlesta haetaan ja millä sanoin. Otsikointi voisi toimia tämän avuin . Tulee harvoin tehtyä tätä kyllä itsekään. Bloggerin tilastot eivät anna välttämättä oikeaa kuvaa ja kävijämääriä ..

Googlella voi myös hieman etsiä, mikä ihmisiä kiinnostaa ja kerätä postaus ideoita ! --> Google avainsanatyökalu .

Koodaus. Jos koodailet blogiasi itse, pidä huoli, että koodit ovat kokonaisia, jotta google löytää blogisi, mutta ennen kaikkea se näkyisi okein ! On olemassa valmiita pohjia esimerkiksi etsy.com:issa jos koodailu ei ole juttusi. Muutama euro kannattaa satsata ulkoasuun .
Ulkoasu. Erottuva ja jollakin tapaa omaperäinen toimii, mutta myös siisti ja selkeä. Usea blogi kuitenkin hukkuu siihen "basic mustavalkoiseen pohjaan, joka kaikilla on".
Esimerkiksi, mulla pohja on yksinkerainen, mutta uusimmat ja vanhemmat tekstit voi nyt selata kuvin sekä kategorioittain Street fashion / Messy Lifie, ja etusivu on myös oman näköinen kuvilla, jotka kertovat itsessään jo sisällöstä blogissani .

http://seositecheckup.com/ Voit kurkistaa blogisi osoitteella, mikä siellä mättää tai ei. Lisäksi se on ilmainen !
Henkilökohtaisesti miettien:

Jotain omaa. Mitä muilla ei välttämättä ole. Se voi olla kuvien tyyli, tai kirjoitustapa, mutta mieti esimerkiksi itseäsi, mihin kiinnität huomion ensinmäisenä blogiin tullessasi ja ota se vinkki talteen !

Tietty postaus tahti tai vaikka päivä, jona tulee johonkin tiettyyn teemaan liittyvää sisältöä. Esim: "makeup monday, every monday" Tässä minun pitäisi panostaa ..

Ei pelkästään yhteistyöpostauksia. Tosin minua ne eivät häiritse, paitsi jos ne ovat sisällöltään jotain mikä ei tue blogin tyyliä. Esimerkiksi, minuun otettiin yhteyttä siivousaineista, tyylillä : "Olemme seuranneet blogiasi ja sen sisältö vastaisi tuotettamme, haluaisitko.. " No en haluaisi wtf.

Älä stressaa, kiiltokuvamaisuudesta. Parhaita blogeja ovat ne, joissa ei haeta täydellisyyttä. 

Oliko tuttuja vinkki vitosia ? Millaista blogia sinä jäät lukemaan ?

10 kommenttia:

 1. Hei kiitos mahtavista vinkeistä Nani!♥ Täytyy laittaa nää talteen heti :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi hyvä postaus ja mahtavia vinkkejä! Täällä tosin koodailusta ei ymmärretä yhtään joten ulkoasun muokkailut ovat hankalaa vaikka haluaisin parannella tuota ulkoasuani:D
  Pidän itsekin postaustahtia tärkeänä, mutta kuten sanoit ettei kannata stressata niin itse taistelen juurikin kiireen kanssa ja yritän olla stressaamatta siitä ettei ole aikaa postailla taikka lueskella muiden blogeja, apua pakko myöntää että olen aika hyvä siinä etten stressaa niistä jutuista bloggaamisessa, mutta nyt kyllä tuntuu että stressi alkaa nostaa päätään niissä asioissa:D
  Otin joitain vinkkeä talteen joita osaan sitten hyödyntää;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ja sait jotain vinkkejä ! :) <3 Niin, kai se stressaa enemmän tai vähemmän, mutta jos tätä harrastuksena tekee, ei etenkään silloin kannata ottaa ressiä ! Kyllä sua Kata odotellaan :) <3

   Poista
 3. Tosi kätsy postaus ja erinomaiset vinkit! <3

  VastaaPoista
 4. Jes, ihan loistava postaus ja paljon hyödyllistä tietoa! :) Mä olen monesti miettinyt jos hankkisin oman domainin mutta en tiedä sitten miten sivun siirtäminen uuteen osoitteseen käytännössä menisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla ! :) Mä laitan sulle tarkemmin siitä viestiä ! :) Ei oo vaikea juttu ! :)

   Poista
 5. Tää oli kyllä kattava tietopaketti ja pisti kyllä miettimään oman blogin "konseptia" uudelleen! :) Thänks!☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ! :) Ei mitään ! :))

   Poista